Bir web site projeniz var veya bir şirket kurdunuz. İnternet ‘ten müşterilerinize ürün veya hizmet sunacaksınız. Web sitenizi hazırladınız. İnternet ‘te müşterilerinizin sizi bulabilmesi için bir alan adı gerekiyor.

Web sitesi için domain seçerken nelere dikkat edilmeli?

Peki bir alan adı seçerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Alan adı seçimi yaparken öncelikle marka değeri taşıyan, akılda kalıcı, mümkün olduğunca kısa olmasına dikkat etmelisiniz. Sonrasında alan adının uzantısı geliyor. Eğer uluslararası müşteri portföyü oluşturacaksanız .COM alan adı uzantısını seçmelisiniz. Şayet Türkiye ‘deki müşterilere hitap edecekseniz .COM.TR alan adını seçebilirsiniz. .com.tr alan adı tahsisi için belge gerekmektedir. Detaylı bilgiler için tıklayın.

Bir isim belirlediniz ve uzantıyı da seçtiniz. Son olarak alan adının sorgulama ve tescil işlemi var. Alan adınızın müsait olup olmadığını öğrenmek ve tescil etmek için bir alan adı tescil firmasından sorgu yapmanız gerekiyor. Domain sorgusu ve tescil işlemi için https://www.kurweb.net/domain sayfasına gidin. Alan adını girin. Uzantıyı seçin. Sorguyu yapın. Eğer alan adı müsait ise sepete ekleyin. Tescil süresini seçin. Siparişinizi tamamlayın. Alan adınızı tescil etmiş olursunuz.

Alan adınızı tescil ettiniz. Tescil süresi boyunca alan adı sizindir. İnternet ‘te artık sizde varsınız!

- İletişim

Mesaj göndermek için yandaki formu doldurun.

Adresimiz

Merkez Mah. Atatürk Cad. No: 168/2
ARDEŞEN/RİZE

- Bize Yazın

Başarılı! Mesajınız bize ulaştı.
Hata! Mesajınızı gönderirken bir hata oluştu.