Internet Message Access Protocol (IMAP) - İnternet Mesaj Erişim Protokolü, e-postaya erişmek için kullanılan bir mail servis protokolüdür.

IMAP Nedir?

Internet Message Access Protocol (IMAP) - İnternet Mesaj Erişim Protokolü nedir?

IMAP e-postaya erişmek için kullanılan bir mail servis protokolüdür. Telefon, dizüstü bilgisayar ve tablet gibi birkaç farklı cihazdan e-postalarınızı kontrol etmeniz gerektiğinde kullanabileceğiniz mail servisidir.

IMAP, nerede olursanız olun internetin olduğu herhangi bir cihazdan e-postanıza erişmenizi sağlar. IMAP kullanarak bir e-posta mesajını okuduğunuzda, aslında onu bilgisayarınıza indirmiyor veya depolamıyorsunuz; bunun yerine e-posta hizmetinden okuyorsunuz. Sonuç olarak, e-postanızı dünyanın herhangi bir yerindeki farklı cihazlardan kontrol edebilirsiniz.

IMAP, yalnızca üzerine tıkladığınızda bir mesajı indirir ve ekler otomatik olarak indirilmez. Bu şekilde, mesajlarınızı POP'tan çok daha hızlı kontrol edebilirsiniz.

IMAP, 1986 yılında Mark Crispin tarafından, yaygın olarak kullanılan POP'un aksine, bir posta kutusunun içeriğini basitçe almak için bir protokol olan bir uzaktan erişim posta kutusu protokolü olarak tasarlanmıştır. Geçerli sürümü 4rev1 (IMAP4) dir. 1990'ların başında IETF'de oluşturulan bir IMAP Çalışma Grubu, IMAP2bis tasarımının sorumluluğunu devraldı. IMAP WG, karışıklığı önlemek için IMAP2bis'i IMAP4 olarak yeniden adlandırmaya karar verdi.

IMAP sunucusu genellikle 143 bağlantı noktasını, SSL/TLS üzerinden IMAP (IMAPS) 993 bağlantı noktasını kullanır.

IMAP kullanan birçok servis var. Bunlara örnek: Gmail, Outlook, Yahoo, Yandex Mail. Bu servislerin IMAP bilgilerini aşagıda bulabilirsiniz.

Gmail için IMAP Ayarları:
Sunucu: imap.gmail.com
SSL: Gerekir
Bağlantı Noktası: 993

Outlook Mail için IMAP Ayarları:
Sunucu: outlook.office365.com
Bağlantı Noktası: 993
TLS: Gerekir

Yandex Mail için IMAP Ayarları:
Sunucu: imap.yandex.com
SSL: Gerekir
Port: 993

Yahoo Mail için IMAP Ayarları:
Sunucu: imap.mail.yahoo.com
Port: 993
SSL: Gerekir

YaaniMail için IMAP Ayarları:
Sunucu: imap.yaanimail.com
Bağlantı Noktası: 993
SSL: Gerekir

Mail servislerin IMAP'ı genelde varsayılan olarak pasif olabiliyor. Ayarlar bölümünden aktif etmeniz gerekir.

smtp, pop, imap, mail, e-mail, kur, kurulum, google, gmail, microsoft, hotmail, live, outlook, microsoft outlook, yandex, yandex mail, yahoo, yahoo mail, yaani, yaani mail, yaanimail, internet message access protocol, internet mesaj erişim protokolü, office 365

- İletişim

Mesaj göndermek için yandaki formu doldurun.

Adresimiz

Merkez Mah. Atatürk Cad. No: 168/2
ARDEŞEN/RİZE

- Bize Yazın

Başarılı! Mesajınız bize ulaştı.
Hata! Mesajınızı gönderirken bir hata oluştu.