Domain, tescil olduğu süre içerisinde yaşam döngüsüne sahiptir. Bu yaşam döngüsünde alan adı için kritik durumlar söz konusudur ve alan adını kaybetmeye kadar gitmektedir.

Domain Yaşam Döngüsü

Her gün binlerce alan adı tescil ediliyor. Her alan adı tescil ediliyor, tescil süresi boyunca kullanılıyor ve yaşam döngüsü sona erince alan adı düşmüş oluyor. Bir alan adı satın almakla ilgileniyorsanız, o alan adının tipik bir yaşam döngüsünü bilmeniz gerekiyor. İnternet'teki en önemli şey olduğu için, bir alan adının kaydı ve devre dışı bırakılması arasında ne olacağını bilmelisiniz. Bir alan adının yaşam döngüsü hakkında adil bir fikir edindikten sonra, silme eşiğinde bulunan veya yanlışlıkla zaman aşımına uğramış olabilecek bir alan adını alabilirsiniz.

Bir alan adı kullanım boyunca 5 yaşam döngüsüne sahiptir. Yaşam döngüsü sitenizin ve maillerinizin işleyişini etkiler. Bu yüzden alan adının yaşam döngüsünü bilmek gerekiyor. Bu yaşam döngüsü şu şekildedir;

Available Periyot

Alanın kayıt için müsait olduğu ve kayıt edilebilir olduğu zaman aralığıdır. Kayıtçı kuruluş alan adını ilk gelene 1 ila 10 yıl arasında alan adını tescil eder.

Registered Periyot

Alan adının kayıt edildiği dönemdir. Alan adı tescil süresi boyunca kullanılır. Tescil süresinden 60 gün sonra alan adını farklı bir firmaya transfer edilebilir. Alan adının tescil süresini uzatılabilir.

Expired Periyot

Alan adının süresi dolduğu periyottur. Alan adı 45 gün boyunca bloklanır. Alan adına bağlı olan site ve mail çalışmaz. Kayıtçı kuruluş alan adını yenilemek için ek süre tanır. En kısa sürede alan adını yenilemek gerekir.

Redemption Periyot

Alan adı bu dönemde kefaret durumuna girer. Başka bir değişle alan adı sahibi alan adını almak için yüksek ücret ödemesi gerekir. Bu işleme domain restore denir. 30 gün içerisinde restore yapmak gerekir.

Delete Periyot

Alan adı yaşam döngüsünün sonudur. Bu dönemde alan adı silmek için 5 gün beklenir. 5 gün sonra alan adı tamamen silinir ve kayıt için herkes tarafından kullanılabilir.

domain, alan adı, domain yaşam döngüsü

- İletişim

Mesaj göndermek için yandaki formu doldurun.

Adresimiz

Merkez Mah. Atatürk Cad. No: 168/2
ARDEŞEN/RİZE

- Bize Yazın

Başarılı! Mesajınız bize ulaştı.
Hata! Mesajınızı gönderirken bir hata oluştu.